Consiliul Politic Național a decis: PLDM va merge la alegerile parlamentare din februarie 2019 cu blocul ACUM

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) va merge la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 cu blocul ACUM, format de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Platforma Demnitate și Adevăr (DA). Decizia a fost luată duminică, 9 decembrie, la ședința Consiliului Național Politic al PLDM.

Pentru această decizie au votat 40 dintre membrii Consiliului Politic Național al PLDM.

„A fost una din opțiunile care a fost acceptata de majoritate”, a declarat în acest context liderul PLDM, Tudor Deliu.

Tudor Deliu

Vicepreședintele PLDM, Ion Terguță a menționat pentru Radio Chișinău că toți cei prezenți la ședința Consiliului susțin participarea la alegeri cu blocul ACUM.

Consiliul Politic Național al PLDM

„S-a decis astăzi în ședința Consiliului Politic Național al PLDM să fie acceptată oferta blocului ACUM. A fost o decizie destul de grea, dar până la urmă interesul național a primat în fața interesului de partid. Nu s-a votat împotriva blocului ACUM, pentru că tot partidul susține implicarea PLDM-ului în cadrul acestui bloc. În ședință au fost 71 de persoane, 30 de membri ai Consiliului susțin implicarea PLDM -ului în cadrul blocului  ACUM păstrându-și persoana juridică, iar alte 40 au accepta oferta de a merge în cadrul blocului acum, indiferent dacă este vorba despre păstrarea persoanei juridice”, a precizat Ion Terguță.

Ion Terguță

Partidul Acțiune și Solidaritate a salutat decizia Consiliului PLDM de a participa la alegerile parlamentare în cadrul blocului ACUM.

„Salutăm decizia Consiliului PLDM care vine să consolideze unitatea forțelor pro-democratice, anti-oligarhice în lupta împotriva regimului Plahotniuc-Dodon. Împreună vom reuși să creștem veniturile, să reducem corupția și să oferim oamenilor încrederea în ziua de mâine în cadrul marii familii europene. Cu cât mai mulți și mai solidari vom fi, cu cât mai unită va fi opoziția din Moldova, cu atât mai mari sunt șansele să demolăm odată pentru totdeauna dictatura. Învingem doar împreună. ACUM!”, au declarat reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate.